Maries Movie Zone

Jag är en glad och lite galen tjej som älskar film. På denna blogg kommer Ni att få hänga med på lite skvaller om skådisar och det kommer att bli mycket film! Kommentera gärna!

Lekt Per Moberg i köket..

Publicerad 2011-06-28 19:31:42 i Privat,

Ja det är sant.. Vi har inte handlat på ett tag, vi har varit lata och samtidigt inte hehe... Hur det nu går ihop?? Hade i alla fall vissa ingredienser hemma såsom räkor, färsk chili, vitlök, creme fraiche och en massa kryddor. Så jag svepte ihop något och serverade det med pasta. Blev faktiskt ganska bra hehePer Moberg

Trailer...

Publicerad 2011-06-28 17:12:29 i Film och skådisar,

Nu har Hollywood såklart gjort ytterligare en remake.. Denna gång gäller det 80-tals klassikern Footloose, där en ung Kevin Bacon dansade loss!! Hmm... Fungerar en sådan rulle idag?? Ja kanske, men jag har mina tvivel. Hur är trailern då?? Ja, enligt mig lovar den inget! Tycker den verkar dålig om jag får säga så.. Vad tycker ni??

Dagens citat!

Publicerad 2011-06-27 22:02:50 i Dagens citat,

Candy Kendall: He volunteered. Jesus. Nobody volunteers for the Burma run. He said so himself. He just leaves me here. What does he want? He wants me to wait for him? Oh, God he knows me. He knows I'm not good at being alone. This was right. I know this was right.
Homer Wells: You're right. This was right.
Candy Kendall: Yeah.


Från en bra rulle helt enkelt:

Tired!

Publicerad 2011-06-26 17:30:38 i Privat,

Ännu en midsommar är över och jag ar haft sköj! Både fredag och lördagen gick i festligheternas tecken med goda vänner och idag är jag en sliten kvinna haha
Sitter i soffan med en påse godis och myser! Ha en fortsatt trevlig söndag!

Im done!!

Publicerad 2011-06-22 12:15:54 i Privat,

Jag är heeeeeelt klar med skolan nu! Universitetet bye bye!!! Är godkänd på C-uppsats, lyckades på något sätt klara av alla tentor genom årens lopp, så Im done!!!!

Wiiiihoooooo!!!!!


Dagens citat!

Publicerad 2011-06-20 21:28:42 i Dagens citat,

Joan Wilder: You're a mondo dismo!
Jack Colton: I'm... what am I? I'm what?
Joan Wilder: You're a man who takes money from stranded women!


Från en av mina favorit 80-tals rullar!! Nämligen:Gääääsp!!!

Publicerad 2011-06-19 21:50:20 i Privat,

Riktigt trött... Har haft min kära systerdotter på 4 år på besök över helgen. Den ungen har energi och kommentarer till allt haha, sedan åkte jag och sambon o köpte golv, sedan kollade vi på garderober. Vi håller på och bygger en walk in closet. Och sedan hem igen. Jag hamnade direkt framför datorn och finslipade C-uppsatsen. Kan inte vara mycket kvar att fixa nu. Eller det är inte det. Pallar inte mer haha

Nu slökollar jag på "Den utvalde". En film som försöker visa en ung smart polisstuderande grabb, men försöken blir FÖR tydliga. Han kan analysera för bra för att det ska vara trovärdigt. Med Andreas Wilson i huvudrollen. Undrar vart han har tagit vägen??


Snyftare..

Publicerad 2011-06-17 18:36:21 i Film och skådisar,

Vissa filmer som finns därute får mina ögon att tåras, vare sig jag vill det eller inte. Vissa filmer får mig lite blödig helt enkelt :)
Jag tror att det är så för alla som älskar film. Ja, det vågar jag säga. Vilka filmer är det då, som får mig att böla som en bebis. Jo:

1. Stekta gröna tomater - En fantastisk film om vänskap som utspelas både under världskrig 1 och 2 samt "nutid" vilket är 80-talet i detta fall hehe
2. Stränder - Återigen en film om vänskap. Filmen i sig är kanske inte lika fantastisk som ovanstående, men vänskapen i filmen är vacker och efter en viss scen får den mig att stortjuta haha! Bette Midler som spelar ena huvudrollen fick en hit med "The wind beneath my wings". Ja, den scenen där den låten spelas = Ögon röda. Ni fattar när ni har sett det haha
3. Titanic - Ja.. Jag måste erkänna att den får mina ögon att tåras. Kan inte hjälpa det. Känns oerhört kliche-artat. Men den faktiska tragedin får mig att rysa, då man aldrig kan fatta... Nä...
4. Micke och Molle - Vänskapsfilmer verkar vara genren för att få mig att snyfta haha.. Micke och Molle är inget undantag. Slutet när Molle räddar Mickes liv, vilket får tittaren att förstå att de är bästa vänner, men måste ändå skiljas åt, forever!! Ja ni hör ju själva!!
5. ET - Avskedsscenen. Gud hjälpe mig haha

Kan komma på fler säkert. Men dessa var de första 5 jag kom på. Vilka filmer får er att snyfta litegrann??


Dagens citat!

Publicerad 2011-06-11 19:21:49 i Dagens citat,

Det var längeseeeeedan nu, så här kommer dagens citat:

Yvaine: Are you tempted?
Tristan: Tempted, by what?
Yvaine: Immortality. Let's say it wasn't *my* heart. Not me. Just a star you didn't know.
Tristan: You seriously think I could kill anyone?
[Yvaine giggles]
Tristan: I mean, even if I could... Everlasting life? I imagine it would be kind of lonely. Well, maybe if you had someone to share it with. Someone you loved. Then it might be different.
Från en film som jag trodde skulle vara bättre än vad den var, nämligen:
Tröööööött!!!

Publicerad 2011-06-11 18:18:05 i Privat,

Nu är  det inte långt kvar.. Snart har jag min examen.. Yyyaaaicks!! Opponeringen på C-uppsatsen gick över förväntan, har lite komplettering innan den blir helt godkänd.
Igår var det fika och sedan fest med klassen! Kändes lite aom att ta studenten igen haha.. Kommer sakna min kära klass.. Det var riktigt sköj igår i alla fall och idag är det en trött Marie, som sitter i soffan.
Har käkat thai take away och ska nu bara dega!

Ha en trevlig lördag!!

Sommarens första åska

Publicerad 2011-06-06 19:35:42 i Privat,

Här för mig i alla fall.. Tycker det är mysigt när det åskar, däremot kanske jag inte gillar att vistas ute. Som tur är har jag begåvats med en hund som inte kan bry sig mindre om att de åskar. Han vill bara ut och leka haha!
Samma sak gäller med fyrverkerier! Min förra älskade vovve, var livrädd och vi fick skaffa lugnande åt henne.. Stackarn.. Tur att man inte behöver tänka på sådant nu.

Det värsta åskovädret jag har varit med om är förra året. Tror oxå det var det starkaste åskovädret på hundra år eller vad de sa. Vaknade mitt i natten av att det var ljust ute. Först trodde jag att klockan var typ 12 på dagen haha, men kollade på klockan och den var typ runt 04! Tänkte va f-n?? Sedan såg jag att det blinkade väldigt, gick ut i köket och tappade hakan! Det var som om himlen hade ett rave-party, aldrig sett något liknande! Det var dagsljus på grund av att det blixtrade så och dundrade så inåt h-lvete! Väckte sambon och vi bara stod och glodde! Såg hur det rök från marken längre bort.. Det är då man verkligen ser hur små vi är när Moder Natur vill "leka".. Men samtidigt var det sååå fantastiskt att se, aldrig sett sådana blixtar. Ångrar att jag inte spelade in det hehe...


LOVAR att blixtarna var precis så här om inte värre hehe...


Sen uppdatering idag

Publicerad 2011-06-05 21:33:29 i Privat,

klockan är 21.29 och löprundan är avklarad. Otroligt slitsamt idag! Varför utsätter man sig själv för detta haha
Denna helg har jag varit på filminspelning. Otroligt kul att få spela teater igen! Har saknat det mycket. Det var ett härligt gäng och vi jobbade på!

Nu ska jag slappa lite innan säng. Imorn måste jag läsa uppsats inför opponeringen igen.. Nervöst!!


Dålig bloggare

Publicerad 2011-06-04 17:54:37 i Privat,

I know.. Men är aldrig hemma. Och detta inlägg blir inte bättre då jag är sur nu.
Hatar när folk bryter löften EFTER de har fått vad de vill ha tex hjälp med något, men när man vill ha hjälp tillbaka, kommer de på löjliga ursäkter till att just inte hjälpa tillbaka!!! Gaaahhhhh!!!!!!


Ett bättre inlägg än så här blir det inte..
Första bilderna från "The girl with the dragon tattoo"

Publicerad 2011-06-02 16:04:23 i Film och skådisar,

Den amerikanska versionen.. Känns lite surrealistiskt att kolla på bilder man redan har sett fast med Noomi och Nyqvist.
Jag undrar hur resultatet är. Det ser snyggt ut, mer pengar såklart. Daniel Craig känns som ett bra val. Rooney Mara vet inte jag så mycket om. Hon är ju den som kommer få det tuffast. Alla pratar om Noomis underbara prestation. Rooney kommer ju bli jämförd, vissa kommer hylla henne och säga att hon är bättre, andra kommer säga raka motsatsen. Vi får se, här får ni i alla fall de första bilderna:


Vad tycker ni??
Om

Min profilbild

Marie

Älskar film och teater, och jag har även arbetat inom det. Har lagt det på hyllan för tillfället pga plugg, men hoppas på att i framtiden få hålla på igen. Älskar också att resa! Favoritstaden är Sydney. Mitt andra hem förutom Sverige är London, då jag har bott där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela