Maries Movie Zone

Jag är en glad och lite galen tjej som älskar film. På denna blogg kommer Ni att få hänga med på lite skvaller om skådisar och det kommer att bli mycket film! Kommentera gärna!

Disturbing news

Publicerad 2011-11-30 17:47:39 i Film och skådisar,

Det går elaka rykten om att TV-serien Pan Am har blivit "cancelled", som de säger. Jag gillar icke detta, då denna serie har seglat upp som en favorit hos mig. På aftonbladet skriver de att serien ska läggas ned. Skådespelerskan Karine Vanasse, som spelar Collette har skrivit på sin twitter att serien är nedlagd (Update längst ner), men ABC säger att den inte är det (??).
Tyvärr tror jag att ABC mörkar lite, men hoppet är det sista som lämnar en, eller hur?? Jag vill jag vill jag vill att serien fortsätter!!! Borde inte det räcka??




Update: Nu skriver Karine så här på sin twitter: Sorry for the confusion #PanAm fans; there are still 5 new episodes to air until February :)

Något bättre ;)

Fika..

Publicerad 2011-11-30 15:25:27 i Privat,

Har precis kommit hem efter en fika hos min kära A. Just nu försöker jag ta mig i kragen och faktiskt städa undan lite, men det är ju såååå tråkigt!! Imorgon ska jag klippa mig, finally!! Mitt hår har förvandlats till svinto! Borde kontakta svinto och be om pengar eftersom jag är en levande reklampelare för dem! Borde ha lite rättigheter, eller vad säger ni??


Jäpp, så här känner jag mig!

”Twilight” ger fansen epilepsi

Publicerad 2011-11-28 12:01:22 i Film och skådisar,

står det i en artikel i Aftonbladet. Scenen som orsakar det ska vara när Bella föder barn, då det kommer röda och svarta blixtar. Hmm, tur att det inte hände mig. Det står i artikeln att det drabbat människor som har anlag för det, vilket jag har. Så återigen, tack för att inte jag fick det. Eller är det "only in America"-syndrom ;)??

Tryck på länken ovan om ni vill läsa mer.


1a advent

Publicerad 2011-11-27 17:43:34 i Film och skådisar,

Ååhh tiden bara går! Nu är det redan 1a advent.. Sitter och kollar på Harry Potter 5 tror jag och myser i soffan, samtidigt som jag mobilbloggar.. Ska ta en kopp the och hoppas på att halsen läker lite..
Ha en trevlig söndag allihop!

24 november

Publicerad 2011-11-24 12:02:03 i Privat,

Exakt en månad kvar till jul. Är ni klara med era julklappar eller har ni inte ens börjat?? Jag är typ klar faktiskt :)
Har en julklapp kvar bara, sen så får det vara :) Eller nej, jag har två kvar.. Oppss hihi..
Annars skulle jag ha varit iväg och tränat nu, men den jäkla halsonten vill inte ge sig, så blir det inte bättre tills på måndag, ringer jag läkaren. Kommer aldrig igång med träningen om jag hela tiden får ont i halsen. Buhu, right?? hehe

Snart ska jag iväg och storhandla. Har ett sådant spännande liv haha
Vad ska ni göra då??

Ciao!!!


Ny design

Publicerad 2011-11-21 21:07:55 i Privat,

Sitter och pillar med koder och photoshop när jag är uttråkad, så det fick bli en ny design helt enkelt.
Vad tycks?? Ni är en del som läser men ni är dåliga på att kommentera hehe...
Kommentera mera!!!

Nu ska jag kolla på deckarserien "Den som dräper" på TV4. Gillar den!

The vow

Publicerad 2011-11-21 18:46:54 i Film och skådisar,

Är en film som kommer ut 2012, som jag är nyfiken på. Ja det är en chick-flick och känns som en ny "The Notebook", ironiskt nog är Rachel McAdams med även i denna, men den verkar bra. Jag gillade ju faktiskt Notebook så... :)
Här har ni trailern, vad tycker ni??



Lasse Brandeby

Publicerad 2011-11-20 18:28:43 i Film och skådisar,

Allas vår Kurt Olsson har avlidit efter en längre tids sjukdom. Otroligt trist och tråkigt att denna positiva och sköna göteborgare har lämnat oss. Och det alldeles för tidigt.



Myslördag

Publicerad 2011-11-19 16:25:23 i Sport,

För mig innebär myslördag, en god frukost och vinterstudion. Jag älskar att kolla på längdskidor och idag var det världscupspremiär med bra svenskt resultat ändå.
Mitt skidintresse har funnits med från födseln :).. Är uppvuxen med sporten och åkte mycket själv, men tappade tyvärr intresset.. Nu nöjer jag mig med någon enstaka tur på vintern och som sagt att sitta i soffan och heja fram våra duktiga landslagsåkare!

Nedan VM i Holmenkollen 2011

Breaking Dawn - part 1

Publicerad 2011-11-18 14:57:00 i Film och skådisar,

Japp, då var jag iväg och såg den första delen av den sista filmen igårkväll.
Jag vill på förhand varna för spoilers, så vill ni inte veta något, läs inte här ;)


För er som vet vad filmen handlar om, så är det ju äntligen dags för bröllop eller som jag sa till mina kära bio-vänner, the love making scenen. Efter bröllopet beger Bella och Edward sig iväg på sin smekmånad där det händer lite snusk och Bella blir gravid med ett monster enligt alla förutom Bella och Rosalie. Bella vägrar abort och blir alltmer sjukare, vad ska hända???
Jacob är arg över det hela, men här ser man sakta en knapp knapp vänskap med vampyrerna. Men nästan resten av "the wolf-pack" menar att Bella och graviditeten måste stoppas.

Ja, vad tycker jag då?? Måste säga att filmen börjar väldigt lovande. Bröllopet är fint och det finns en del komik, t ex när det ska hållas tal. Smekmånaden är fin den med, men hanky panky't var en besvikelse. Men det är ju 11-års gräns på den så mer kan man inte begära. Detta med att Bella blir gravid var något jag inte gillade i boken, inte för att det är fel på något sätt, graviditet är vackert och glädjande, men här blir det knasigt och för amerikanskt eller mormonskt rättare sagt. Scenen där Jacob står emot sin ledare Sam, som varg, var löjeväckande. Jag skrattade, vilket var vid helt fel ställe. Eller när Bella berättar om bebisnamn, så blir det tyvärr ännu mer löjligt på det löjliga. Hmm, låter som jag är anti barn, men menar absolut inte så.
Filmen är stundtals bra och spännande och romantisk, men det finns några scener som blir pinsamma att se tyvärr.
Skådespelarinsatserna då?? Tjaa, måste säga att detta är den första Twilight-film jag inte stör mig så mycket på Kristens stelhet. Robert är bra, han får äntligen visa mer emotion och ilska mot Bella än den annars lugne vampyren. Taylor är också helt ok.
Det är en väldig skillnad på filmen i sig. Det märks väldigt tydligt denna gång att en annan regissör har gjort filmen. Denne regissör är en man som älskar att visa det visuella. Och mycket visuellt blir det, när tex Jacob springer som varg genom skogen. Och mer därtill, men det får ni se själva.

Betyg: 3 M av 5 möjliga.


Natalie Wood

Publicerad 2011-11-18 11:54:43 i Film och skådisar,

Natalie Wood var en framgångsrik skådespelerska under 60-talet (även 50-tal), kanske mest känd för sin huvudroll Maria i West side story. I alla fall så omkom hon i en drunkningsolycka 1981. Det har varit många spekulationer om vad som egentligen hände. Hennes ena barn, (tror det var det var Natalies barn, annars kan det ha varit hennes syster, anyway..) anklagade Robert Wagner (som var gift med henne då), att han hade mördat henne, men inget kunde bevisas. Utan hennes död ansågs som en hemsk olycka.

Men nu 30 år efter hennes död har polisen i LA öppnat upp fallet igen, efter vittnen har trätt fram med information om hennes död. Oj, tänker jag. Det är en tragisk olycka som skedde, men det vore fruktansvärt om det kommer fram att en person stal hennes liv.

Läs mer här.



Natalie Wood

Ricky Gervais

Publicerad 2011-11-17 11:29:17 i Film och skådisar,

Ska få leda Golden Globe galan, trots att det mer eller mindre var klart att han inte var välkommen. Senast han ledde galan så hade han ju en hel del skämt, som fick många i Hollywood att se rött. Det var ganska många stjärnor som blev hånade. Jag tycker Gervais är såååå rolig och tycker det ska bli såååå kul att han leder igen. Kom igen Hollywood, ni lever i en bransch där man är ganska så utsatt. Och det hela handlar om komik, skämt och sarkasm!! Sluta ta åt er! ;) Kanske lättare sagt än gjort, men jag sitter ju på andra sidan hehe... I alla fall, hurra att han ska leda galan igen!!!




16 nov

Publicerad 2011-11-16 21:21:07 i Privat,

Idag har det varit en lugn dag. Lyckades komma iväg till gymmet, där det tränades ben och bröst så jag är lite mör just nu :) Sedan bidde det spaghetti och köttfärssås. Och nu degar jag framför TV:n. Inte mer spännande än så tyvärr hehe... Imorgon blir det bio dock, ska se Breaking Dawn del 1, med kära M och S. Trevligt ska det bli. Har inte direkt höga förväntningar, vet att jag inte gillade första delen i sista boken så vi får se vad jag tycker. Recension kommer! Ha en fortsatt trevlig kväll, hörrni!

OMG

Publicerad 2011-11-14 15:12:31 i Film och skådisar,

Vad jag är fantastiskt trött idag! Vad är problemet, som min kära A brukar säga. Har försökt att ta en pensionärsblund eller med ett finare ord, en powernap men är så trött att jag inte kan varva ner. Vad vill jag med det här fantastiska inlägg?? Nada!! Haha!! Är så trött att det finns inget mer spännande att berätta ;)

Ciaooo!!

Vill vara i bilden just nu ;)

Pan am

Publicerad 2011-11-10 21:26:06 i Film och skådisar,

Är en serie jag också gillar. Jag gillar inte bara handlingen utan även miljön, med 60-tals känslan.. Lite härligt lyxigt sådär ;)

Ny serie

Publicerad 2011-11-08 17:06:45 i Film och skådisar,

Jag är en sucker för tonårsserier haha, jag växer aldrig upp. Nu har jag börjat följa "The secret circle". Det är en ny serie som inte ens har gått en halv säsong än och jag gillar den. Den handlar om häxor. Det är Charmed möter filmen The craft..

Om ni vill se en preview klicka här.





Puss in boots

Publicerad 2011-11-03 17:54:34 i Film och skådisar,

Jag fullkomligt älskar Shrek filmerna, Shrek 2 är en av mina absoluta favoritfilmer. Och nu kommer Puss in Boots - filmen. Jag måste medge att jag är osäker eftersom när jag såg trailern saknade jag Donkey och Shrek. Men trailern fick mig att skratta ett par gånger, så jag kommer säkert gilla den :)
Vad tror ni om filmen??



Snart på väg till

Publicerad 2011-11-03 09:00:00 i Privat,

universitet. På väg till en opponering. På väg till sista dagen på denna kurs. Vad ska jag göra nu??
Leta jobb, jobb, jobb!! Alltid lika kul... inte... Men allt kommer att ordna sig :) jag är hoppfull.
Nu ska det tjänas pengar, för nästa nyår. Nyår 2012/13, då jäklar ska jag o min kära D vara tillbaka till vår älskade stad - Sydney. Tillbaks till George streets shopping, promenad över Harbour bridge i solnedgången, sätta sig med en starbucks kaffe och blicka ut över en av världens vackraste byggnader - Operahuset, dansa loss på The Ivy, bada i vågorna på Manly beach eller varför inte Bondi och bara njuta av den underbara stämning som alltid råder i denna stad.
Jag längtar!!!!!


Nyår 2009/10 vid en udde (Royal Botanical garden)


Sickan Karlsson

Publicerad 2011-11-02 21:51:32 i Film och skådisar,

En av våra mest folkkära och framgångsrika skådespelerskor har avlidit vid 96 års ålder. När jag var liten älskade jag att kolla på gamla svenska filmer (det gör jag fortfarande) och Sickan Karlsson kommer jag ihåg med värme.




Grinig...

Publicerad 2011-11-02 16:58:28 i Privat,

Har haft en sån där stressig dag, förutom när jag umgicks med fina A (det var kul haha), och känner allmänt irritation. Kom inte iväg o tränade heller. Hade nog varit bra för mig, att få ventilera lite.
Just nu är jag hungrig, men vill bli klar med opponeringen som jag ska göra imorgon, innan jag fixar käk.
Arg för att jag fattade fel på uppgiften, så jag hann inte få till den så som jag ville, så som de andra i kursen har. Gaaahhh!!!!

Bara en dålig dag helt enkelt....



God morgon!

Publicerad 2011-11-02 10:25:00 i Privat,

Nu har jag lämnat in min uppgift. Eller ja, igår. Det känns sådär... Känns som om jag kommer att få huvudet avhugget imorgon på opponeringen haha
Nä'rå, så illa kommer det nog inte att bli ;)
Nu ska jag kämpa mig iväg till gymmet. Hörs sen!

Ciao!!




Funderar på...

Publicerad 2011-11-01 18:51:03 i Privat,

Att ändra utseendet på bloggen igen. Tröttnar fort?? Moi?? Jajjemän hehe.. Jag gillar enkla layouts, men denna känns lite tråkig. Får se vad jag hittar på. Just nu har jag inte tid. Missuppfattade uppgiften som det är deadline på ikväll, detta kom jag på för bara några timmar sedan. Gaaaahhhh!!!
Helt o hållet mitt fel, men nu hinner inte min text bi så genomarbetad som jag vill. Lite svordomar har flugit ur min mun kan jag säga.
Nä, nu måste jag återgå till uppgiften!




Om

Min profilbild

Marie

Älskar film och teater, och jag har även arbetat inom det. Har lagt det på hyllan för tillfället pga plugg, men hoppas på att i framtiden få hålla på igen. Älskar också att resa! Favoritstaden är Sydney. Mitt andra hem förutom Sverige är London, då jag har bott där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela