Maries Movie Zone

Jag är en glad och lite galen tjej som älskar film. På denna blogg kommer Ni att få hänga med på lite skvaller om skådisar och det kommer att bli mycket film! Kommentera gärna!

Dagens citat!

Publicerad 2012-04-30 14:47:40 i Dagens citat,

Annie: What kind of a name is 'Stove' anyway? What, are you like a kitchen appliance or something?
Flight Attendant Steve: No. My name is Steve and I'm a man.
Annie: You are a flight attendant.


Från vilken film?? Här är svaret.


Valborg

Publicerad 2012-04-30 07:37:40 i Privat,

Idag är det Valborg och jag ska ikväll iväg till en god vän för lite mys med vin och mat. Först ska jag jobba lite.
Igår blev det premiärgrillning och poff så kom sommarkänslorna fram! Underbart gott och underbart väder!
Nu måste jag vidare!

Sherlock Holmes 3??

Publicerad 2012-04-28 11:40:25 i Film och skådisar,

Nä inte riktigt men filmen "The Raven" med John Cusack i huvudrollen, skapar den känslan. Sherlock Holmes mixat med Jack the Ripper. John spelar tydligen Edgar Allan Poe (författaren). Här får ni se trailern, kunde tyvärr inte få fram något datum när den har premiär i Sverige, men i Norge kommer den ut 18 maj. Åk dit ;)
Champagne

Publicerad 2012-04-27 20:24:43 i Privat,

Blev det på arbetstid idag :), det är va jag kallar ett redigt jobb! Gott såklart ;).. Det var pga en liten tillställning.
Iaf ikväll har jag beställt ett nagellack jag suktat efter ett tag, nämligen China Glaze:s "Riveting". Det lacket kommer från en kollektion baserad på filmen Hunger Games. Färgen är orange med guldiga flakes i. Jag älskar orange på naglarna, speciellt när man har fått lite färg på sommaren plus att det är grymt snyggt till färgen kornblå. Har en del kläder i den färgen också..
Vad tycker ni??

Det var längesedan

Publicerad 2012-04-26 17:23:24 i Privat,

nu som jag skrev något om mitt blogg-tema: film, tv och "kändisar". Men jag har arbetat väldigt mycket på sistone, tråkig och trist ursäkt men under helgen ska jag leta upp trailers eller filmnyheter..
Ikväll ska jag iväg på en liten show som min systerson är med i. Kan nog bli spännande ;)..
Hörs sen eller imorn, ha det bra!!

Got the Sydney blues

Publicerad 2012-04-25 20:14:57 i Privat,

Drömmer mig bort till min favoritstad Sydney. Det är ju ingen hemlighet att stan fått mig totalt på fall. Och ikväll längtar jag extra mycket tillbaka.

Har insett

Publicerad 2012-04-24 18:39:47 i Privat,

att man kan somna ståendes ;).. Jag håller på hela dagarna nu med att lära mig företaget och de hjärnceller som inte har lämnat mig arbetar för fullt, så jag är sliten! Ja jag vet att jag skrev nyss om hur trött jag är men jag är det haha..
Jag är ändå stolt över mig själv för att 10 minuter efter att jag kom hem, träddes löpdojorna på och jag var ute och sprang. Trodde jag aldrig att jag skulle göra det, men bara för att jag har längre dagar just nu, så får det inte finnas några ursäkter att inte träna. Så det så!

Förresten, kolla in Googles framsida idag, rätt cool animering (blixtlåset). Nä, mer intressant än så här blir det inte idag. Hörs imorgon istället! Ha det bra allihopa!!


Saknar havet, det är så avkopplande. Ååhhh vad jag hoppas på en resa snart.Lata lördag!

Publicerad 2012-04-21 20:15:49 i Privat,

I stora bemärkelser. Kollat på olika program i datorn. Läst en del i del 2 av Hunger games (bra böcker det där). Lagat mat och såsar nu med en öl i handen framför TV:n. Inte är vi produktiva idag, men det gör mig inget. Det är skönt och bra att låta sig vara lat ibland.
Imorgon är det lite att göra. Men än så länge är det lördag som gäller. Lata lördag.
Znaaaaaark

Publicerad 2012-04-20 19:50:40 i Privat,

Jag är äntligen hemma och är supertrött. Jag har nämligen fått chansen att hoppa på ett projekt som har med kommunikation/information att göra, vilket jag är lite av det jag har studerat. Så det är superkul men det är mycket att ta in nu i början, så min hjärna går på högvarv.
Sitter o tittar i kors och klockan är inte åtta ens haha..
Hello grandma!!!

Trevlig kväll allihop!!!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Publicerad 2012-04-19 18:39:45 i Privat,

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Eftersom jag nog inte är rätt person att ta an ett sådant här uppdrag personligen, då jag antagligen skulle göra mer skada än nytta, så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Detta är helt enkelt en lysande idé!!

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Just do it!!


Foto: © UNICEF/Asselin

 

 

Hej hej hej HEEEJ!!

Publicerad 2012-04-18 21:32:30 i Privat,

Oj vilken uppfinningsrik rubrik. Här blev det ett sent blogginlägg. Har haft fullt upp idag. Kvällen avslutades med ett gympass, där rygg och mage tränades. Jag känner REDAN av träningsvärk i ryggen!! Det kommer göra ont imorgon!! Kanske inte så smart eftersom jag har en del att göra imorgon, då det är en del som sker. Jag vet att jag låter mystisk nu, men kan inget säga än.. I know, BOOOORING!!!
Vi hörs imorgon!
Ciao!!!

Black and white

Publicerad 2012-04-16 21:00:37 i Privat,

Älskar svartvita fotografier. Tycker personligen att det skapar djup till bilder. En svartvit bild kan få fram andra känslor och betydelser för personen som tittar på det jämfört med färgbilder. Svårt att förklara, men jag fastnar väldigt lätt för just svartvita bilder.
Vad tycker ni??

Drömmer

Publicerad 2012-04-15 23:26:00 i Privat,

mig bort till nyår 2009 som firades här:


Fixade till en rörlig bild, tack vare denna tjejs tips till mig.
En helt vanlig söndag

Publicerad 2012-04-15 15:50:36 i Privat,

Vilket för mig innebär städ och kaffepauser. Idag är vädret väldigt tråkigt. Kallt och regnigt. Så med andra ord har jag inget intressant att säga.
Jag slutar här :)

Morn morn

Publicerad 2012-04-13 13:04:56 i Privat,

Eller ja, klockan är 13.00 och jag har varit uppe ett bra tag.
Ikväll vankas det mys hos söta D. Lite drinkar och så.
Imorgon får det bli lite arbete med att förbereda ett möte jag har snart. Annars kommer helgen bli lugn med mys.
Vad ska ni göra då??

Hmm.. Blir det sushi ikväll?? ;)

The Hunger games - recension

Publicerad 2012-04-12 12:24:04 i Recensioner,

Spoiler alert!!

Som sagt var jag iväg igår och såg den efterlängtade och hypade filmen The Hunger games.
Handling: För att hålla befolkningen i schack och påminna om vem som har makten arrangeras varje år The Hunger Games – en tv-sänd dokusåpa på liv och död. Upplägget är brutalt enkelt: två barn från varje distrikt, en pojke och en flicka i åldrarna 12-18 år, lottas fram för att kämpa mot de andra distriktens barn tills endast en överlevande finns kvar. Och allt detta är direktsänt. Katniss blir en av dem när hon frivilligt ställer upp för att rädda sin syster.

Jag hade stora förväntningar och infriades dem?? Både ja och nej. Jag har ju läst den första boken, vilket jag är glad för, för filmen är bra men vissa scener är mer eller mindre framspolade lite väl fort. Visst, man säger ju alltid att böcker är bättre än filmerna, men här tycker jag att det var en del scener som inte behövde ändras pga tidsaspekten. Vissa saker förklaras inte heller. Jag läste en annan recension där kritikern inte hade läst boken och han tyckte att han nog hade behövt göra det för att förstå filmen bättre. Jag förstår nu vad han menade. Min syster däremot har inte läst boken än och älskade filmen, så den är inte oförståelig ;). Men jag känner att vissa känslofördjupningar mellan huvudkaraktärerna försvann. För att ta t ex Katniss relation med Rue, där försvann mycket av den vänskap som blir en systerliknande relation i boken, i filmen är den över på 5 minuter typ. Mellan Katniss och Peeta likså. Filmen är 2.20 tim lång, men det kändes inte som det. Detta är ett stort plus, så de hade kunnat göra den 15 minuter längre, för att inte få denna framspolade känsla.
Är den dock sevärd? Ja absolut!! Den klarar ändå övergången från bok till film bra. Scenerierna är så som jag föreställde mig i boken. Den är spännande och grym. I många scener är filmen filmad med en handkamera, vilket får fram den där skakiga känslan och på sätt även får fram den förvirring och rädsla som bryts ut. Me like it!

Filmen har ju jämförts med Twilight, inte pga vampyrer för det finns det ju inga i Hunger games, men det beror väl en del på den hysteri som pågår. En stor skillnad som leder till Hunger games fördel, är att skådespelarna är bra mycket bättre här än i Twilight (Nej, jag förstår fortfarande inte Kristen Stewarts storhet, sorry!). Jennifer Lawrence är oemotståndlig och perfekt i rollen som Katniss Everdeen. Och jag spår en lysande framtid för henne. Kan tänka mig att hon snart kommer tillhöra en av mina absoluta favoritskådespelerskor. Elisabeth Banks och Woody Harrelson är också bra som Effie och Haymitch, liksom de andra unga skådespelarna. Stanley Tucci som programledaren Caesar Flickerman, är också jättebra castad! Han är precis så glättig som han var i boken.

Filmen kommer såklart få uppföljare som kommer ta upp bok nr 2 och 3, och då hoppas jag att relationerna och vissa förklaringar samt Katniss tankar får en större tyngd.

Jag ger den 4 M av 5 möjliga och varför den får en 4:a istället för en 3:a, är för att Jennifer lyfter filmen. Hon är värd det!

Hej hej hallå

Publicerad 2012-04-11 21:27:15 i Privat,

Nyss hemkommen från bion, där jag såg "The Hunger games". Recension kommer imorgon, är ganska trött nu :)..
Hoppas ni har haft en bra dag allesammans!!
Hörs imorn!

Lady Gaga till Sverige

Publicerad 2012-04-10 15:01:30 i Film och skådisar,

Lady Gaga landar med sin "The born this way ball"-turné i Sverige den 30 augusti. Såhär beskriver Gaga själv konserten via Live Nation:

– "The Born this way ball" är en elektro-metal-pop-opera; sagan om en början, om skapandet av ett kungadöme av berömmelse. Det här handlar om hur vi föddes och hur vi kommer att dö firandes.

Biljetterna släpps den 20 april klockan 09.00. Då gäller det att skynda på eftersom biljetterna kommer antagligen bli slutsålda fort.
Sverige kommer få en riktigt tung konsertsommar, då bland andra även Springsteen och Coldplay kommer hit.
Konstigt.

Publicerad 2012-04-09 19:31:03 i Privat,

Ikväll startar ett program på TV3 som heter "Älskling, du har blivit en tjockis". Suck. Suck igen.
I alla fall, handlar det om någons flick-pojkvän, sambo, make eller maka (fick jag med allt hehe..), som har lagt på sig lite och bör kanske gå ner lite i vikt. Det blir denne persons respektive som ska vara träningscoachen, om jag har förstått det hela rätt. Om de lyckas gå ner ett visst antal kg innan ett visst antal veckor, kan de vinna 100 000 kronor.
Anyway, ikväll handlar det om en man som har gått upp lite väl mycket enligt frugan och han behöver gå ner 15 kg, om jag inte minns fel från trailern. I trailern säger kvinnan att hon tycker att hennes man blivit tjock och hon behöver vinna de där 100 000 kronorna, för hon behöver ett par nya bröst. Här, vill jag trycka på paus.
Hennes man bör gå ner i vikt, och sedan vill hon ha ett par nya bröst?? Är det någon som ser det komiska i detta? Han duger inte som han är, men det tycker tydligen inte frun heller om sig själv??
Visst, att gå ner i vikt för hälsans skull, att äta nyttigt och träna, det är inget fel med det såklart. Men jag tycker det är komiskt att hon stör sig på att han har blivit enligt henne fet, men hon ska ha nya bröst? MEN, jag är inte den som dömer andra människor!! Även om det kanske låter som om jag motsäger mig själv nu. Tyckte bara det hela lät lite komiskt :)
Kiss the rain

Publicerad 2012-04-09 13:02:53 i Privat,

Jag älskar vatten, är en fisk i vatten och mitt element är vatten (om man nu tror på sånt). Men nu är jag lite sur för att det regnar ute. Och det är kallt! Regn kan vara fantastiskt vackert, romantiskt, häftigt etc men då får det gärna vara varmare ute också. Tills vidare ska jag tänka på regn som det vackra det kan vara :)
A Royal affair

Publicerad 2012-04-08 11:53:37 i Film och skådisar,

Med "vår" svenska Alicia Vikander i den kvinnliga huvudrollen, är en dansk film som baseras på historiska händelser. Alicia kunde varken tala eller förstå danska när hon fick rollen.
A Royal affair är den sanna historien om en man som vinner drottningens (Alicia Vikander) hjärta och startar en revolution. I centrum är ett triangeldrama mellan den allt mer galna Kristian VII och Struensee
, spelad av Mads Mikkelsen, en man fylld av upplysning och idealism och den unga men starka drottningen Caroline Mathilda.
Här har ni trailern:Filmen har Sverige premiär den 14/3.


Visp Bellas

Publicerad 2012-04-07 21:34:17 i Privat,

Skulle skriva ciao bellas och den där j-kla autocorrecten ändrade ciao till visp (??) så jag lät det vara så ;)..
Glad påsk förresten!! Min dag har bestått av påskmiddag med familj, riktigt trevligt!
Nu har jag ett glas vin i handen och myser i soffan. Har börjat läsa del två av Hunger games trilogin. Jäpp, jag har läst ut den första. Den lästes ut imorse. Riktigt bra. Så nu ska jag se den på bio till veckan.
Ha en fortsatt trevlig kväll allihop!!

Låååångfredag

Publicerad 2012-04-06 16:00:46 i Privat,

Idag har jag bara chillat, haft en lååång frukost, käkat lunch, fixat lite ärenden på stan. Ingen spännande dag att berätta om :)
Läser och läser i boken Hunger games, den är bra och ser fram emot filmen. En annan film som jag också tänker se är Titanic i 3D. När den kom ut -98 såg jag den ett par ggr på bio. Och nu blir det en trip down memory lane..
Så, nu ska jag fortsätta min spännande dag. Men är det inte så här en långfredag ska vara??

Skärtorsdag!

Publicerad 2012-04-05 16:55:07 i Privat,

Och pang sa det bara så är det april och påsk!! Say what!!?? Hur fort går tiden egentligen och varför beställer jag kläder hela tiden trots att min plånbok bönar och ber mig att sluta, lever jag ändå i tron att "ähh, det ordnar sig, jag behöver ju faktiskt detta plagg/skor/smink etc.."
Förut beställde jag en midnattsblå klänning som jag tänkte skulle passa till ett bröllop jag ska på.. Får se om den fortfarande funkar när jag får se den i real life.. Jag har redan en jättefin röd klänning som jag hade planerat att använda men ändå så kunde jag inte låta bli!
Beställde klänningen från bubbleroom.se.

Another Dreamgirls movie??

Publicerad 2012-04-04 11:55:27 i Film och skådisar,

Filmen Sparkle är en film som utspelar sig under 60-talet, med mycket sång, intriger och drömmar om att slå igenom. När man kollar på trailern, känns det som om jag tittar på en annan version av filmen "Dreamgirls". Denna film talas det dock en hel del om och det på grund av att Whitney Houston har en av rollerna.
Här har ni trailern:
Hejhejhej!!!

Publicerad 2012-04-03 16:16:47 i Privat,

Hallå allihopa, jag har varit borta, en liten trip iväg så därför bloggade jag inget igår.
Igår innan jag åkte hann jag få hem "The Hunger games"-trilogin. Ska försöka sträckläsa den första för att hinna se den 1a delen på bio :)..
Än så länge har jag inte kommit så långt, men den verkar bra!

Jack Sparrow goes vampire??

Publicerad 2012-04-01 20:22:34 i Film och skådisar,

Tim Burton ligger bakom filmen "Dark Shadows" med bland andra hans musa, Johnny Depp. Andra som är med är Eva Green, Michelle Pfeiffer. När man kollar på trailern får man känslan att Johnny spelar Mr Sparrow fast som vampyr. Och han gör det nog lika bra. Jag gillar Tim Burtons värld, så jag tror jag kommer att gilla denna film. Tycker det är kul att 70-talet får spela en roll och det verkar även finnas en hel del humor.
Vad tror ni??
Om

Min profilbild

Marie

Älskar film och teater, och jag har även arbetat inom det. Har lagt det på hyllan för tillfället pga plugg, men hoppas på att i framtiden få hålla på igen. Älskar också att resa! Favoritstaden är Sydney. Mitt andra hem förutom Sverige är London, då jag har bott där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela