Maries Movie Zone

Jag är en glad och lite galen tjej som älskar film. På denna blogg kommer Ni att få hänga med på lite skvaller om skådisar och det kommer att bli mycket film! Kommentera gärna!

Systemkamera tas emot

Publicerad 2012-03-31 15:00:15 i Privat,

Jag vill ha en riktig finfin systemkamera. Är det ngn som har tröttnat på sin och vill bara ha bort den för en billig peng? Typ 50 spänn?? Ingen alls?? Nähä.. Typiskt.. :)
Nä jag vill köpa en någon gång. Gillar att fotografera och skulle kunna tänka mig det som jobb faktiskt. Att fånga ögonblick, eller bara ta emot det naturen redan visar upp:

Running

Publicerad 2012-03-30 19:05:47 i Privat,

Idag bröt "äntligen" förkylningen ut och jag är ganska däckad. Och i min snorighet (fräscht, i know hehe) så saknar jag verkligen att jag inte kan bege mig ut och springa.
Så jag lägger mig under täcket igen och drömmer om "running up that hill" ;)




Host och lite snörvel

Publicerad 2012-03-29 16:52:00 i Privat,

Jag mår nu äntligen bättre, men är fortfarande lite krasslig. Så jag har inget intressant att berätta. Längtar tills jag är fit for fight för löpturer igen. Men snart så... Och eftersom jag inte har något att berätta, slutar jag här och drömmer mig bort hit:

 

Bridget Jones's baby

Publicerad 2012-03-28 21:38:21 i Film och skådisar,

Det är produktionsnamnet på den 3e filmen om allas vår kära "singleton".
Imdb skriver:
"The continuing adventures of British publishing executive Bridget Jones as she enters her 40s."

Jag hoppas bara att manuset är genomtänkt annars kan det kvitta om de gör en tredje film eller inte. Det ryktas en del om handlingen och vissa idéer hoppas jag verkligen är endast rykten!!

Back to Titanic

Publicerad 2012-03-28 09:45:00 i Film och skådisar,

Det börjar närma sig 100-års jubileet för Titanic. Jag skrev ju tidigare om att under april månad kommer Titanic i 3D att komma ut samt att en del dokumentärer ska visas på TV.
Nu hittade jag denna video, där en del av skådespelarna ur filmen, kommer ihåg sina upplevelser.




Början på förkylning

Publicerad 2012-03-27 13:01:58 i Privat,

Jäpp, då verkar det inte som om jag kommer undan denna influensa som "flyger" omkring... Buhu!
Skulle ha tränat idag, men det ska jag nog bara ta och glömma. Så istället sitter jag med halsduk och under täcket och käkar m&m:s.. Inte bra! Varför tycker man att det är ok att svulla bara för att man är sjuk? Beach 2012 kommer ju bara bli Beach 2020!!
Jaja.. Nya tag imorn, right? Fast då kanske jag är ännu sjukare och öppnar en chipspåse!!!


Mmmmmmm.. M&Ms

Fiskgryta

Publicerad 2012-03-26 19:09:11 i Privat,

Hittade ett jättegott recept på En fiskgryta som jag provade idag. Mmmmm, säger jag bara!!
Recept:
Fisksoppa med smak av curry och tomat

300 gram purjolök i skivor
2 klyfta vitlök, pressad
1 msk margarin, ev mjölkfritt
1 tsk curry
4 dl krossade tomater
10 dl vatten, ev mer
3 st fiskbuljongtärningar, ev fler
500 gram potatis i bitar
200 gram morötter i bitar
0.5 dl crème fraiche, ev låglaktos
400 gram torsk i stora tärningar
0.5 dl finklippt dill
50 gram ruccolasallad
färsk oregano
bladpersilja
4 st baguette, grov, ev glutenfritt bröd
Fräs purjo och vitlök i margarin i en gryta. Observera att purjolök lätt blir bränd. Pudra över curryn och låt den fräsa med i någon minut. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningar. Rör ner potatis och morötter. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter.
Tillsätt creme fraiche, fisk och dill. Nu ska soppan bara sjuda. Soppan är färdig när fisköttet är vitt och fast, det tar ca 5 minuter. Om soppan är mycket tjock späd med vatten. Tillsätt ev mer buljongtärning. Garnera med färska örter. Servera med bröd.

Sunday is funday (uppdaterad fr förra inlägget)

Publicerad 2012-03-25 16:44:38 i Privat,

Dumma mobilblogg, texten kom inte med :-/.. Denna text skulle va med i förra men försvann..

Idag har jag varit på Ikea och inhandlat garderobsstommar. Vi har byggt en walk-in-closet och ska nu inreda den!! Iiihhh!! Det roligaste är kvar liksom!!
Det kommer bli bra det här ;)
Annars kommer det bli en lugn dag, är rätt trött. Blir nog ingen löprunda idag, kroppen säger ifrån. Dumma timme som förlorades nu hehe.. Skyller på det i alla fall ;)
Ha en bra dag allihop!!

Saturday bliss

Publicerad 2012-03-24 12:59:30 i Privat,

Solen skiner som bara den, så nu ska jag snart iväg för att möta upp en vän. Ska väl ta en promenad och se vad det hela leder till. Jag har en del att göra idag, så jag kan tyvärr inte bli borta länge. Och sedan ska jag ju som sagt inviga mina löpardojjor, men det blir ikväll. Gud va intressant detta bidde då. Not! Hehe..
Ha en bra lördag allesamman!!

Baby, I was born to run

Publicerad 2012-03-23 16:16:36 i Privat,

Idag fick jag äntligen tummen ur och åkte iväg o köpte ett par nya o riktiga löparskor!! Jag sa att jag har ett dåligt högerknä och drabbad titt som tätt av löparknä. Sagt och gjort, så fick jag visa hur jag går så killen kunde se hur jag sätter ner foten. Tydligen vinklar jag min högerfot lite inåt, vilket fick mig att känna mig som Kevin Spaceys karaktär i "De misstänkta", ni vet att han hasar sig liksom fram.. Jaja, jag överdriver men jag kände så!!
Han tog fram de dyraste jag kunde se, vilket jag snällt påpekade: Du behöver väl inte ta fram de dyraste??
Killen bara tittade snällt på mig: Du behöver det...
Återigen så kände jag mig som Kevin Spaceys karaktär i "De misstänkta"...

Men gud va sköna de var! Sådan otrolig skillnad! Och nu står de fint hemma och ska invigas imorgon!!
Märket på skorna är asics.

Highly anticipated

Publicerad 2012-03-21 16:00:01 i Film och skådisar,

Filmen "The hunger games" har snart världspremiär och det är MYCKET snack om denna film. Jag har tidigare lagt upp första trailern här och kommer nu lägga upp ytterligare en. Jag har inte läst boken, men börjar bli mer och mer nyfiken. Jag har hela tiden trott att denna sorts film är inget för mig, men nu börjar jag känna att jag vill se den. Den har fått bra betyg, inte för att jag alltid litar på recensenter, men de är inte alltid snälla mot en sådan här genre, därför blir jag som sagt mer och mer nyfiken på denna snackis. Man kan aldrig säga att man inte blir påverkad av media i alla fall hehe..
Vad tror ni om denna film?



Update 22/3: Såg på ett nöjesprogram igår på kanalen "Star", där det talades om att denna film ryktas bli större än både Twilight och Harry Potter! Jag har verkligen missat något.


The phantom

Publicerad 2012-03-20 13:16:20 i Film och skådisar,

Det kanske har undgått en del att Peter Jöback ska spela den största av roller i musikalvärlden, nämligen the phantom i Phantom of the opera. Och detta i London!!! På west end!!! Hoppas att folk förstår att detta är stort. Igår var premiären och enligt svenska tidningar blev det succé. En del har tvivlat på att Jöback har rösten som krävs för att spela Fantomen. Att han kan sjunga har väl inte undgått någon, men att spela denna roll kräver mer än så. Jag har sett denna musikal i London och det är mäktigt. Det är mäktigt att en svensk har fått denna stora ära.
Han ska medverka i 6 månader.
Bra jobbat Peter!! ;)

 

21 jump street

Publicerad 2012-03-19 15:52:09 i Film och skådisar,

var ju från början en TV-serie där huvudrollen spelades av en viss Johnny Depp. Serien blev hans genombrott. Nu har såklart Hollywood gjort en film med bland andra Channing Tatum i en av huvudrollerna. Har precis kollat in trailern, där det verkar som om filmskaparna har gjort en renodlad komedi, vilket jag har för mig att serien inte var. Kommer inte ihåg den så väl ;)..
Det verkar finnas utrymme för en hel del skratt, även om jag nog kommer tycka att vissa skämt är lite väl amerikanska för mig.
Kolla in trailern själva:




Sunday LOVELY sunday!

Publicerad 2012-03-18 11:08:13 i Privat,

Yep, ändrade texten där lite..
Har långfrukost och kollar på skidor. Sista världscupshelgen.. Tycker det är tråkigt..
Jaja.. Igår var jag på en fest för att fira en god vän. Jag var oxå väldigt vuxen aka lite tråkig, och åkte hem när de andra gick ut. Hade bara ingen lust och det är faktiskt förfesterna som är roligast ändå.
Idag har jag lite saker att fixa men annars ska jag i eftermiddag försöka njuta lite av det fina vädret.
Ha en bra dag!!

Milk acid..

Publicerad 2012-03-16 20:32:08 i Privat,

Eller mjölksyra som det heter. Ja jag försökte mig på en ordvits.. Hade jag inte mycket för hehe..
Kom iväg på en löprunda förut och fick kämpa med mjölksyra hela vägen. Otroligt slitsamt idag. But I did it!! Så även om jag inte orkade så långt som jag ville så är jag nöjd med min kämparanda!!
Anywayyyy... Nu är det fredagsmys för hela slanten!
Ha en bra kväll!!

Up and running

Publicerad 2012-03-14 17:02:20 i Privat,

Har länge letat efter ett par bra och bekväma löparshorts att ha inför sommaren.. Jag har lite svårt med löpningen när det är varmt ute, så ni skulle aldrig se mig ute löpandes mitt på dagen utan jag håller mig inne tills kl är minst 19 hehe.. Därför vill jag ha ett par shorts som är luftiga och med bra kvalité och föll för dessa Nike shorts:

D-vitamine, come and embrace me!!

Publicerad 2012-03-14 13:36:37 i Privat,

"Gäspningsovanan" fortsätter! Vet inte varför jag är så trött hela tiden?? Jaja, detta är väl inte något intressant att läsa om, eller hur! :)
Idag har jag varit på ett möte och sedan var jag och shoppade några nödvändiga saker som ni ser nedan. Nu: en kopp kaffe, sedan en promenad i solen, så D-vitaminerna lyckas ta tag i mig. Förhoppningsvis i alla fall :)
Ha en bra dag!



Gäsp och spring

Publicerad 2012-03-13 20:26:30 i Privat,

Så har dagen sett ut. Eller ja, ganska mycket gäsp och lite spring. Kom iväg på en löprunda och det kändes tungt men jag kämpade på!
Just nu degar jag framför top model Sverige. Ja jag kollar på det. Och nej det är inte ett kvalitetsprogram, men jag kan inte låta bli att kolla ;)..
Ha en bra kväll allihop!

Tjolahopp

Publicerad 2012-03-10 17:22:24 i Privat,

Är inte hemma denna helg, så inget bloggande.. Hörs på måndag, allihopa!!
Ciao!!

Glad Internationell kvinnodag till er alla

Publicerad 2012-03-08 12:45:05 i Privat,

ironiskt nog ligger jag med mensvärk from hell på denna dag, så kan jag bli kvinnligare egentligen?? haha
Dagen ska spenderas med tyck-synd-om mig lunch och kaffe, samtidigt som jag höjer näven mot skyn och tänker: Ge kvinnor samma lön för samma arbete som män, AMEN!!!
Nja, kanske inte men det är tragiskt att denna dag behövs egentligen. Vad är det som är så svårt med denna värld att "bara" ge lika lön för lika arbete?





Snart så...

Publicerad 2012-03-06 15:14:52 i Privat,

Nu ska det snart förhoppningsvis hända lite saker. Hade ett möte förut som gick bättre än vad jag trodde :)
Än så länge kan jag inte säga något, utan "har man sagt A får man säga B" existerar inte just nu. Sorry! Mohaha!
Solen skiner ute och det är vårväder om än lite kyligt fortfarande, så det kanske blir en löparrunda senare. Har lite problem med nacken efter en sträckning jag ådrog mig i lördags, så jag tvekar lite om jag borde.. Jaja, dagens ilandsproblem eller hur ;)
Prövat ett nytt nagellack också. Det såg orange ut med lite rött i. Fast på naglarna blev det korallfärgat, riktigt fint faktiskt. Det är märket depend nr 036.
Snyggt på sommarn. På bilden ser det dock lite mer orange ut.

Ta di ta

Publicerad 2012-03-05 18:48:58 i Privat,

Man skulle kunna tro att jag är full av energi om man läser rubriken.. Eller ja, kanske haha.. Men idag har det varit segt. Gjorde löpintervaller förut som gick jättetungt tyvärr, så inget bra pass idag. Men men, så är det ibland. Nya tag imorn!
Nu är det middag som gäller och sedan soffläge. En vanlig måndag :)
Trevlig kväll allihop!!

Sunny Sunday

Publicerad 2012-03-04 08:51:18 i Privat,

Ligger klarvaken i sängen. Varit vaken sedan 07.00.. Jag är vanligtvis världens morgontröttaste människa, men idag trots fest igår så ser jag starten på Vasaloppet.
Igår var riktigt trevligt. Glatt sällskap, god plockmat och smaskiga cosmos. I mängder... Hmm... Varför är jag så pigg??!!
Och nu är jag hungrig oxå.
Hörs sen!!!



TGIF!!!

Publicerad 2012-03-02 19:55:35 i Privat,

Har inte så mycket att berätta, men idag har i alla fall jag och min kära systerdotter varit på en utflykt som började med sushi på världens bästa ställe. Sedan var vi tvungna att gå på en liten shoppingrunda ;), där min plånbok inte lyckades undkomma make up store. Jag har ju bara ca 248 st ögonskuggor, så jag behövde ju verkligen en till ;)
Dagen avslutades med ett besök på Ikea. Nu är det mat och lite rose som gäller.
Trevlig fredag!!

1 mars!!!

Publicerad 2012-03-01 12:05:04 i Privat,

My god vad tiden går undan!! Lite scary faktiskt..
Idag står träning på schemat. Om ca 2 timmar ska jag till gymmet.
Underbart väder idag!!! Borde kanske springa istället??? Hmm, alla dessa val haha

Om

Min profilbild

Marie

Älskar film och teater, och jag har även arbetat inom det. Har lagt det på hyllan för tillfället pga plugg, men hoppas på att i framtiden få hålla på igen. Älskar också att resa! Favoritstaden är Sydney. Mitt andra hem förutom Sverige är London, då jag har bott där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela