Fiskgryta
Hittade ett jättegott recept på En fiskgryta som jag provade idag. Mmmmm, säger jag bara!!
Recept:
Fisksoppa med smak av curry och tomat
300 gram purjolök i skivor
2 klyfta vitlök, pressad
1 msk margarin, ev mjölkfritt
1 tsk curry
4 dl krossade tomater
10 dl vatten, ev mer
3 st fiskbuljongtärningar, ev fler
500 gram potatis i bitar
200 gram morötter i bitar
0.5 dl crème fraiche, ev låglaktos
400 gram torsk i stora tärningar
0.5 dl finklippt dill
50 gram ruccolasallad
färsk oregano
bladpersilja
4 st baguette, grov, ev glutenfritt bröd
Fräs purjo och vitlök i margarin i en gryta. Observera att purjolök lätt blir bränd. Pudra över curryn och låt den fräsa med i någon minut. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningar. Rör ner potatis och morötter. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter.
Tillsätt creme fraiche, fisk och dill. Nu ska soppan bara sjuda. Soppan är färdig när fisköttet är vitt och fast, det tar ca 5 minuter. Om soppan är mycket tjock späd med vatten. Tillsätt ev mer buljongtärning. Garnera med färska örter. Servera med bröd.